Τα πάνω - κάτω στον κόσμο των influencers: Τέλος τα ορατά «like» στο Instagram

By Evelina Kyrasta Apr 29, 2019
Thumbnail

Δεν είναι άγνωστο πως ως μονάδα μέτρησης της επιτυχίας ενός account στο Instagram λαμβάνεται ο αριθμός των «like».

Παρά το γεγονός πως οι χιλιάδες influencers που μεσουρανούν στο συγκεκριμένο Μέσο δικτύωσης βγάζουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά ανάλογα με τον αριθμό των followers που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν, τίποτα δεν θα είχε αξία αν κάθε post δεν συνοδευόταν από έναν μεγάλο αριθμό «μου αρέσει».

Σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο» των διάσημων influencers, κάθε πληρωμένη ανάρτηση κοστολογείται με βάση την επιτυχία των προηγούμενων στα πολυπόθητα likes.

Γι’ αυτό και οι «βασίλισσες» του Instagram προσπαθούν μέσω giveaway δώρων να δελεάσουν περισσότερους followers να δηλώσουν ότι τους αρέσουν οι αναρτήσεις τους. Μάλιστα, όσα περισσότερα likes βλέπουν οι χρήστες του Instagram σε τέτοιου είδους λογαριασμού, τόσο πιο επιτυχημένους τους θεωρούν με αποτέλεσμα να πατούν το κουμπί του follow.

Δες κι αυτό: Γνωρίστε την τηλεοπτική Diana! Αυτή είναι η ηθοποιός που αναλαμβάνει τον ρόλο της Πριγκίπισσας

Οι ιθύνοντες του Instagram από τη μεριά τους μοιάζουν να έχουν καταλάβει πλέον το εμπορικό παιχνίδι των μεγάλων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να προχωρούν στη λήψη σημαντικών μέτρων.

Έτσι, μετά την απόφασή τους να αναγκάσουν τους celebrities της εφαρμογής να δηλώνουν γραπτά πάνω από κάθε πληρωμένη ανάρτησή τους πως τα συγκεκριμένα posts αφορούν σε εμπορική συνεργασία, περνούν στο επόμενο στάδιο. Ποιο είναι αυτό;

Η απόκρυψη των likes! Βάσει του νέου αυτού μέτρου που αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, στα posts πλέον δεν θα φαίνεται ο αριθμός των likes που έχουν πατηθεί, μα μόνο ορισμένα εξ’ αυτών που θα προέρχονται από ελάχιστους followers.

Στη μορφή, δηλαδή, που είναι σήμερα, αλλά χωρίς να φαίνεται ο πλήρης αριθμός των «αρέσει σε…». Φυσικά, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να βλέπει τον αριθμό αυτό, ο οποίος όμως θα είναι ορατός μόνο σε αυτόν τον ίδιο και όχι στους followers του.

Δες κι αυτό: Fitness influencer δείχνει την κοιλιά της μετά τη γέννα και περνά ένα σημαντικό μήνυμα

«Μόνο ο χρήστης που μοιράστηκε μια ανάρτηση, θα βλέπει τον συνολικό αριθμό των likes που παίρνει. Θέλουμε οι followers σας να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνετε share και όχι στα πόσα likes λαμβάνουν τα post σας», σημειώνουν οι ιθύνοντες του Instagram.

Αν τελικά ισχύσει αυτό –που όπως όλα δείχνουν η εφαρμογή του νέου μέτρου είναι θέμα χρόνου- μιλάμε πράγματι για νέα εποχή στο Instagram…

 

 

On Instagram @kyrastev