Το τρικ των διατροφολόγων για να μην πάρουμε κιλά στις καλοκαιρινές διακοπές

By Evelina Kyrasta Jun 11, 2019
Thumbnail

Το καλοκαίρι θεωρείται η εποχή που εξακριβωμένα τείνουμε να τρώμε λιγότερο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανάγκη μας να ενυδατώνουμε συνεχώς τον οργανισμό μας με πολλά υγρά, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια για κατανάλωση τροφής, με αποτέλεσμα το αίσθημα της πείνας να είναι σαφώς λιγότερο «απαιτητικό». Μετά από όλα αυτά πώς είναι δυνατόν να παίρνουμε βάρος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών;

Ας δούμε την αλήθεια κατάματα: Το καλοκαίρι είναι γεμάτο γευστικούς πειρασμούς. Στους οποίους σπανίως αντιστεκόμαστε τις ημέρες των διακοπών μας.

Από τις δροσιστικές γρανίτες, τα milkshakes και τα club sandwiches στην παραλία, μέχρι τα νόστιμα τηγανητά στα ταβερνάκια και τα καλοκαιρινά κοκτέιλς στις βραδινές μας εξόδους, τα φαγητά και τα ροφήματα που καταναλώνουμε είναι σαφώς περισσότερα ποσοτικά και πιο παχυντικά από τα αντίστοιχα που θα καταναλώναμε υπό συνθήκες… ρουτίνας.

Το «μυστικό» της διατροφής της Marilyn Monroe που μέχρι σήμερα μοιάζει… ακατανόητο 

Αποτέλεσμα; Μέσα σε δέκα μέρες είμαστε ικανές να κερδίσουμε ακόμα και πέντε με έξι κιλά.

Κιλά που –μεταξύ μας- όσο εύκολα κερδήθηκαν, τόσο δύσκολο είναι να χαθούν. Οι διατροφολόγοι, όμως, έχουν τη λύση, η οποία το πιο πιθανό είναι να μη μας αρέσει αθόλου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Georgia, υποστηρίζουν ότι το μυστικό για να μην πάρουμε βάρος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, είναι να πάρουμε μαζί μας τη ζυγαριά μας και να ζυγιζόμαστε κάθε πρωί χωρίς καμία εξαίρεση.

Αν και υπό νορμάλ συνθήκες, το καθημερινό ζύγισμα θεωρείται λάθος, σε περιόδους ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να μείνουμε στα κιλά μας.

Τι είναι ο αργός μεταβολισμός; Πώς επηρεάζει το βάρος σου και τι μπορείς να κάνεις για να το επιταχύνεις;  

«Επειδή η πιθανότητα απερισκεψίας είναι υψηλότερη στις διακοπές σου, κάθε τρόπος για να αυξήσεις την υπευθυνότητά σου είναι καλός. Ζυγίσου καθημερινά και σκέψου το δύο φορές πριν φας το τρίτο cookie πριν από τον βραδινό σου ύπνο. Πράγμα εύκολο αν έχει στο μυαλό σου ότι το επόμενο πρωί πρέπει να ζυγιστεί», τονίζει ο Dr. Charlie Seltzer, πιστοποιημένος γιατρός με ειδίκευση στην ιατρική της παχυσαρκίας.

Μας συμβουλεύει δε, να επιμείνουμε στη δική μας ζυγαριά και όχι σε όποια βρούμε στις διακοπές μας καθώς υπάρχει σημαντική απόκλιση από μηχάνημα σε μηχάνημα.

 

On Instagram @kyrastev