Η ευτυχία στον έρωτα… κοστίζει σε κιλά – Τι έδειξε νέα έρευνα

By Evelina Kyrasta May 26, 2019
Thumbnail

Το να είσαι ευτυχισμένη και να αισθάνεσαι πλήρης στη σχέση σου αναμένεται να επηρεάσει το βάρος σου, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Central Queensland, στη Αυστραλία.

Ύστερα από δεκαετή έρευνα και ανάλυση στοιχείων 15.000 εθελοντών, προκύπτει το συμπέρασμα πως όσα ζευγάρια ευτυχούν στη σχέση τους ζυγίζουν κατά μέσο όρο 5,8 κιλά σε σχέση με εκείνα που θα χαρακτήριζαν τη μεταξύ τους σχέση από μέτρια έως κακή.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι η εξήγηση του φαινομένου! Μια εξήγηση που ουδεμία σχέση έχει με την πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, βλέπεις, δεν παχαίνουν λόγω… νωθρότητας και καθιστικής ζωής.

Αυτά είναι βάσει της επιστήμης τα 2 πιο ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή του ανθρώπου

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα παραπανίσια κιλά δεν οφείλονται σε ανθυγιεινό τρόπο ζωής -καθώς αποδεδειγμένα τα ζευγάρια καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα junk food και αλκοόλ και μεγαλύτερη φρούτων και λαχανικών- μα στο γεγονός ότι οι δύο σύντροφοι είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη σχέση τους και δεν ενδιαφέρονται να εντυπωσιάσουν τον περίγυρό τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Stephanie Schoeppe, αυτό ακριβώς υποστηρίζει, τονίζοντας πως όταν δεν πασχίζουμε να πλασάρουμε τον εαυτό ας ως γοητευτικό και ερωτεύσιμο στους γύρω μας, τείνουμε να ενδίδουμε δίχως τύψεις σε τροφές φουλ στα λιπαρά και τη ζάχαρη.

Σα να λέμε, δηλαδή, πως δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να καταναλώσουμε παχυντικούς γευστικούς πειρασμούς, έχοντας στο μυαλό μας πως στον σύντροφό μας αρέσουμε έτσι κι αλλιώς. Είτε με μερικά κιλά περισσότερα, είτε με μερικά κιλά λιγότερα.

Σίγουρα πρόκειται για μία έρευνα η οποία φέρνει πολλά χαμόγελα σε πληθώρα ζευγαριών που… ταυτίζονται απόλυτα με όσα διαβάζουν. Και –μεταξύ μας- πολύ τα χαιρόμαστε!

On Instagram @kyrastev