Η στάση του σώματος με την οποία ο σκύλος σου σού εκφράζει την αγάπη του

By Evelina Kyrasta Jun 06, 2019
Thumbnail

Ένας σκύλος έχει πολλούς τρόπους να σου εκφράσει την αγάπη του: Από το κούνημα της ουράς μέχρι την οπτική επαφή και ανάγκη του να βρίσκεται συνεχώς κοντά σου.

Αυτό που πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν, όμως, είναι μία πολύ συγκεκριμένη κίνηση που κάνουν οι τριχωτοί ας φίλοι κάθε φορά που θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό μας.

Για να ακριβολογούμε, οι περισσότεροι τείνουν να «παρεξηγούν» την κίνηση αυτή θεωρώντας πως ο σκύλος με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να τραβήξει την προσοχή μας ή απλά να διεκδικήσει τα χάδια μας.

Σκύλος στο σπίτι: Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ χωρίς τη βοήθεια του κτηνιάτρου

Πρόκειται για τη χαρακτηριστική στάση σώματος που υιοθετεί κάθε φορά που έρχεται κοντά μας προκειμένου να «γείρει» επάνω μας και να λίγο αργότερα να ξαπλώσει στα πόδια μας. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές, το να γέρνει προς το μέρος μας ο μικρός μας φίλος υποδεικνύει στις περισσότερες περιπτώσεις περίσσια αγάπη, με ορισμένους επαγγελματίες ωστόσο να παρουσιάζουν την κίνηση αυτή ως ανάγκη του ζώου να κυριαρχήσει στο σπίτι.

Οι περισσότεροι, πάντως, συμφωνούν πως πρόκειται για την «αγκαλιά» του σκύλου, την οποία ορισμένα τετράποδα κάνουν ακόμα και περισσότερες από τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα.

Η συγκεκριμένη κίνηση λαμβάνει συχνά χώρα ακόμα και στον καναπέ ή το κρεβάτι μας, όπου ο μικρός μας φίλος σπεύδει να μας ακολουθήσει και να κολλήσει επάνω μας, δυσκολεύοντας μας ακόμα και να πιούμε τον καφέ μας, να διαβάσουμε το βιβλίο μας ή απλά… να βολευτούμε και να χαλαρώσουμε.

Να πώς ο σκύλος σου σε γλιτώνει από σοβαρά προβλήματα υγείας που οδηγούν μέχρι και στον θάνατο

Το πόσο συχνά εκδηλώνεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά, εξαρτάται τόσο από τη σχέση που εμείς οι ίδιοι έχουμε αναπτύξει με το κατοικίδιό μας όσο και από τον χαρακτήρα του ζώου.

Πώς να το κάνουμε; Κάποιοι σκύλοι είναι από τη φύση τους πιο αγαπησιάρηδες!

On Instagram @kyrastev