«Πάρτε τον σκύλο σας στη δουλειά»: Η έρευνα που φέρνει τα πάνω – κάτω στον εργασιακό τομέα

By Evelina Kyrasta Jun 16, 2019
Thumbnail

Oι ιδιοκτήτες ζώων γνωρίζουν καλά πως ο αποχωρισμός από το αγαπημένο μας κατοικίδιο ακόμα και για αυτές τις 8 – 9 ώρες που βρισκόμαστε στη δουλειά μας μπορεί να αποδειχθεί τρομερά δύσκολος, κυρίως στην περίπτωση που το pet μας βιώνει το άγχος του αποχωρισμού.

Το να μην μπορεί να διαχειριστεί, δηλαδή, το να μένει μόνο του σε έναν χώρο. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε πολλές φορές σκεφτεί το πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσαμε να πάρουμε τον τετράποδο φίλο μας στο γραφείο μας.

Εφόσον, φυσικά, η φύση της δουλειά μας είναι τέτοια που θα μπορούσε να υποστηρίξει την παρουσία του αγαπημένου μας τετράποδου.

Δυστυχώς, όμως, στη δική μας χώρα δύσκολα θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Στο εξωτερικό, από την άλλη, έχουν άλλη άποψη.

Ο σκύλος σου βαρέθηκε και δεν τρώει την ξηρά τροφή; Το tip που θα τον ξετρελάνει!

Αμερικανικές έρευνες τάσσονται υπέρ της παρουσίας του σκύλου μας στην εργασία μας, έχοντας όλες καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Ο σκύλος συμβάλλει την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Κάτι που μοιάζουν να γνωρίζουν καλά κολοσσοί όπως η Google και η Salesforce.

Και ιδού πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κατοικίδιά μας μάς βοηθούν να μειώσουμε το στρες που μας ταλαιπωρεί άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, προωθούν τη σωματική δραστηριότητα (μιας και με την παρουσία τους μας αναγκάζουν να… ξεκολλήσουμε από την πολυθρόνα του γραφείου μας αλλά και μας βοηθούν να «χτίσουμε» καλύτερες και πιο ουσιαστικές, προσωπικές σχέσεις με τους συναδέλφους μας.

Και όλα αυτά με τη σειρά τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα πολύ θετικό κλίμα στο εργασιακό μας περιβάλλον, με αυτό να έχει πολλαπλά οφέλη.

Τα συναισθήματα που κυριεύουν τον σκύλο σου θα σε κάνουν να τον λατρέψεις ακόμα περισσότερο

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ηρεμιστική επίδραση που έχουν οι σκύλοι στον άνθρωπο, σε σημείο μάλιστα να αποτρέπουν ακόμα και τους καβγάδες μεταξύ συναδέλφων.

Και το καλύτερο; Οι πελάτες μιας επιχείρησης φέρονται να εκτιμούν πολύ την παρουσία των κατοικιδίων στον χώρο εργασίας των υπαλλήλων της. Μα πόσο πολύ συμφωνούμε με τις έρευνες αυτές;

On Instagram @kyrastev