Γυναίκες προσοχή: Πλησιάζει ο μήνας που λαμβάνουν χώρα οι περισσότεροι χωρισμοί

By Evelina Kyrasta Jun 18, 2019
Thumbnail

Και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το διάστημα αυτό, καθώς συνδέεται άμεσα με τον καιρό κατά τον οποίο λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτεροι τσακωμοί μεταξύ ζευγαριών.

Δύσκολα θα πίστευε κανείς πως η εποχή… επηρεάζει τον έρωτα. Κι όμως, αυτό ακριβώς κατάφεραν να αποδείξουν οι επιστήμονες, παρουσιάζοντας μας ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέρονται ευρήματα σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις.

Και να λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Washington κατάφεραν να συνδέσουν τους χωρισμούς με τις καλοκαιρινές διακοπές, υποστηρίζοντας πως το διάστημα αυτό είναι που οι σχέσεις μας περνούν τις μεγαλύτερες κρίσεις.

Αιτία; Το πολύ «μαζί».

Οι κοινές διακοπές με το ταίρι μας, συχνά αποδεικνύονται λιγότερο απολαυστικές από ότι περιμέναμε -ή ελπίζαμε- με αποτέλεσμα η συμπεριφορά μας προς το άλλο μας μισό να μην είναι η πρέπουσα.

Η ευτυχία στον έρωτα… κοστίζει σε κιλά – Τι έδειξε νέα έρευνα

Εντάσεις και καβγάδες (ακόμα και για το σε ποια παραλία θα πάμε ή πού θα φάμε) φέρονται να αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία χωρισμού κατά τον μήνα Αύγουστο, το διάστημα δηλαδή που οι διακοπές μας πλησιάζουν στο φινάλε τους και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι επιστήμονες, το να μην περάσεις καλά στις διακοπές με το ταίρι σου, κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για μετέπειτα προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν όταν δύο άνθρωποι διαφέρουν τόσο σε σημείο που κατάφεραν να μαλώσουν ακόμα και κατά την πιο χαλαρωτική περίοδο του καλοκαιριού: Αυτή των διακοπών τους.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως την περίοδο των διακοπών λόγω αυτής της «χαλαρότητας» κάνουν την εμφάνισή τους τα πιο ουσιαστικά προβλήματα της σχέσης, τα οποία όλον τον υπόλοιπο χρόνο λόγω υποχρεώσεων αποφεύγουμε να δούμε κατάματα.

Broken heart syndrome: Κι όμως, η καρδιά ραγίζει κυριολεκτικά – Τι λένε οι επιστήμονες;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να περάσεις όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες διακοπές με τον αγαπημένο σου και να μην ψάχνεις ευκαιρία για καβγά…

On Instagram @kyrastev